U studentskom domu održan prvi multidisciplinarni simpozij o poremećajima hranjenja (VIDEO)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.2°C
Vrijeme za 20.09.2024.
20.09.2024. Danas
Max. 19°C Min. 19°C
Vrijeme za 21.09.2024.
21.09.2024. Sub
Max. 25°C Min. 19°C
Vrijeme za 22.09.2024.
22.09.2024. Ned
Max. 24°C Min. 19°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,946000
GBP
GBP
0,839530
USD
USD
1,115600
U studentskom domu održan prvi multidisciplinarni simpozij o poremećajima hranjenja (VIDEO)
20.09.2024 | Vijesti
DN ŽUPANIJA

U studentskom domu održan prvi multidisciplinarni simpozij o poremećajima hranjenja (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto:
U studentskom domu održan je prvi multidisciplinarni simpozij o poremećajima hranjenja, organiziran u suradnji s Dnevnom bolnicom Psihijatrijske klinike Sveti Ivan iz Zagreba

„Uspjeli smo organizirati jedan interdisciplinarni seminar koji obuhvaća niz stručnjaka, njih sedmero, od kojih svaki dolazi sa svog stručnog područja, predvođeni voditeljem tima. Došli su kako bi podijelili svoja znanja i iskustva te nas osnažili za rad sa svima kojima je potrebna pomoć,” izjavila je Martina Dumančić Vranješ, voditeljica Županijskog vijeća za preventivne programe.

 

Na simpoziju se govorilo o tome kako poremećaji hranjenja ne biraju dobnu skupinu te kako pružiti odgovarajuću pomoć.

 

„Riječ je o kompleksnom poremećaju koji pogađa sve dobne skupine, od vrtića do starosne dobi. Najvažnije je što će stručni suradnici iz osnovnih i srednjih škola, vrtića i ustanova koje se bave mentalnim zdravljem djece i mladih, dobiti teorijska i praktična znanja te postati ključna karika u pružanju podrške unutar svojih kolektiva,” rekla je Dumančić Vranješ.

 

Organizator simpozija je Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa županijskim stručnim vijećem za preventivne programe osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.

 

„Županija već godinama provodi preventivne programe u suradnji s vijećem. Imamo vrlo pozitivne povratne informacije o našim seminarima, edukacijama i temama. Tijekom godina bavili smo se različitim temama, poput zloupotrebe marihuane i stimulansa, što je svakako obilježje današnjeg vremena,” izjavila je Đurđica Popović iz Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje.

 

Simpozij je bio namijenjen učiteljima, stručnim suradnicima vrtića, osnovnih i srednjih škola te stručnjacima koji se bave mentalnim zdravljem djece i mladih.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji