Isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za buhtle koje će zasigurno oduševiti vašu obitelj i prijatelje
Sastojci:
2 jaja
2 kvasca (svježa)
200 g cukara
4 dcl mlijeka
200 g masla
1 kg brašna
Korica limuna
Marmelada po želji
Sol
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati ožicu cukara, ožicu muke, malo toplog mlijeka i vode. Izbatiti i pustiti da se kvasac digne.
U zagrijanom mlijeku rastopiti maslo i dodati sav cukar. Kad se prohladi dodati izbačena jaja i dvije kesice vanilin šećera.
U brašno dodati sol i koricu limuna te smjesu s kvascem i toplu smjesu mlijeka, masla i jaja. Umijesiti glatko tijesto. Važno je pod rukama osjetiti toplinu tijesta. Kada je gotovo razdvojiti ga u loptice i ostaviti na toplom mjestu da kisne. Kada se udvostruči, od loptica raditi buhtle i puniti ih nadjevom po želji (marmelada, čokolada, mak...) Slagati ih u nauljenu i pobrašnjenu posudu za pečenje te ih prije pečenja ostaviti još pola sada da kisnu. Staviti peći u hladan špaher na 160 stupnjeva 30 minuta.