Novi vandalizam na Ćirovoj stazi: Općina Konavle podnijela prijavu nadležnim službama
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.2°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Novi vandalizam na Ćirovoj stazi: Općina Konavle podnijela prijavu nadležnim službama
14.01.2023 | Dubrovačko-neretvanska županija
OPĆINA KONAVLE

Novi vandalizam na Ćirovoj stazi: Općina Konavle podnijela prijavu nadležnim službama

Autor: Libero Portal
Foto: Općina Konavle
Općina Konavle, kroz projekt ĆIRO II, financiran EU sredstvima, uložila je znatna financijska sredstva u sređivanje i opremanje trase nekadašnje uskotračne željeznice, koja prolazi kroz Konavle u dužini od oko 37 kilometara

Tamponirala se i čistila staza, sanirale problematične točke, postavila ograda kao bi sigurnost korisnika bila veća. U Mihanićima je uređeno vanjsko vježbalište, na Vojskom dolu napravljen je piknik park i dječje igralište s posebnim spravama za balansiranje, kakvim se rijetko tko može pohvaliti. Upravo se završava uređenje nekoliko odmorišta, postavlja signalizacija, klupe i pametne klupe duž cijele staze, punionice za električna bicikla, uređenje Info bike centra (multimedija) pored biciklističkog kluba na Zvekovici i još dosta toga.

 

Značajna sredstva i velika energija uložena je kako bismo imali posebno lijepu i atraktivnu pješačku i biciklističku stazu, prepoznatljivi sadržaj Konavala. I nema ništa ljepše, nego ovih dana sresti i vidjeti koliko je puno ljudi i djece šetalo, bicikliralo i uživalo na samoj stazi i njezinim sadržajima.

 

Nažalost, istovremeno, postoje neki pojedinci koji već neko vrijeme uništavaju, kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama. Ruše ogradu, čupaju stupove, raskopavaju trasu, iskreću otpad. Osuda njima vjerojatno neće predstavljati ništa, zato sve uredno prijavljujemo nadležnim službama. I baš zato što ne prestaju, ovaj put ćemo čvrsto inzistirati da se stane u kraj vandalizmu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji