U Dubrovniku se održava edukacija „Jačanje kapaciteta za pružanje podrške LGBTIQ+osobama“
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.4°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
U Dubrovniku se održava edukacija „Jačanje kapaciteta za pružanje podrške LGBTIQ+osobama“
08.02.2023 | Zanimljivosti
UDRUGA BONSAI POZIVA

U Dubrovniku se održava edukacija „Jačanje kapaciteta za pružanje podrške LGBTIQ+osobama“

Autor: Libero Portal
Foto: Ilustracija/Pixabay
Cilj je osnažiti mlade LGBTIQ+ osobe na području Dubrovnika i okolice, istražiti izazove sa kojima se susreću, educirati stručnjake koje rade s mladima, povezati njihovu zajednicu sa širom javnosti, te povećati vidljivost LGBTIQ+ tema u Gradu

Poziv Udruge Bonsai prenosimo u cijelosti:

 

Pozivamo stručno osoblje i sve koje rade s mladima (psihologe/ice, pedagoge/ice, učitelje/ice, terapeute/ice, trenere/ice, sve zaposlene u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, centru za socijalnu skrb, udrugama itd. ), kao i sve ostale zainteresirane da se pridruže edukaciji „Jačanje kapaciteta za pružanje podrške LGBTIQ+ osobama“ 13. i 14.2.23. u Centru za mlade Dubrovnik.

 

 

Udruga Bonsai provodi u partnerstvu sa udrugom LORI i Duginim obiteljima projekt „Dugin put“ financiran sredstvima Active Citizen Fonda koji cilja osnažiti mlade LGBTIQ+ osobe na području Dubrovnika i okolice, istražiti izazove sa kojima se susreću, educirati stručnjake koje rade s mladima, povezati njihovu zajednicu sa širom javnosti, te povećati vidljivost LGBTIQ+ tema u Gradu.

 

Podrška (mladim) LGBTIQ+ osobama pomaže im razviti jači osjećaj sebe, empatije i samopouzdanja, čime ojačavaju svoj društveni i emocionalni razvoj. Ona je ključni izvor društvenog prihvaćanja i stvaranja osjećaja pripadnosti, pogotovo za LGBTIQ+ osobe koji su se suočili s odbijanjem od strane bliskih im osoba, poput roditelja ili prijatelja. Međusobno povezivanje LGBTIQ+ osoba, kroz programe poput grupa vršnjačke podrške, aktivnosti za LGBTIQ+ zajednicu i pozitivnim  neformalnim prijateljskim i obiteljskim odnosima od iznimne je važnosti za mentalno zdravlje, osjećaj prihvaćanja i opću dobrobit LGBTIQ+ osoba.

 

Tijekom dvodnevne edukacije u sklopu projekta “Dugin put”, stručne edukatorice iz udruge Dugine obitelji, Marina Milković i Daniel Martinović, obraditi će sa sudionicima/ama razne teme koje se dotiču svakodnevnog života i pružanja podrške LGBTIQ+ osobama, poput važnosti samoprihvaćanja, važnosti sigurnog prostora, te ostale teme od značaja koje pomažu boljem shvaćanju LGBITQ+ osoba, poput terminologije ili povijesti pokreta za ravnopravnost LGBTIQ+ osoba.

 

Edukacija je namijenjena stručnom osoblju, svima koji rade s mladima i ostalim zainteresiranima, a održati će se u prostorijama Centra za mlade, Obala Ivana Pavla II 44A, Dubrovnik.

 

Molimo vas da potvrdite dolazak na email duginput.info@gmail.com ili na broj +385958350013. Sudjelovanje je besplatno, a svi sudionici dobiti će potvrdu o sudjelovanju i stečenim kompetencijama", navodi se u pozivu Udruge Bonsai.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji