Pokušali smo doznati tko je za to kriv za česti prometni kolaps po cijelom gradu (VIDEO)
potpuno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.7°C
Vrijeme za 26.09.2022.
26.09.2022. Danas
Max. 20°C Min. 18°C
Vrijeme za 27.09.2022.
27.09.2022. Uto
Max. 21°C Min. 17°C
Vrijeme za 28.09.2022.
28.09.2022. Sri
Max. 21°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,855149
GBP
GBP
8,572428
USD
USD
7,704645
EUR
EUR
7,519734
Pokušali smo doznati tko je za to kriv za česti prometni kolaps po cijelom gradu (VIDEO)
20.09.2022 | Vijesti
VIJESTI LIBERTAS TELEVIZIJE

Pokušali smo doznati tko je za to kriv za česti prometni kolaps po cijelom gradu (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Prometne gužve postale su realnost Dubrovčana i Dubrovkinja, koji su već navikli da nigdje ne mogu doći - brzo. I jučerašnji dan obilježio je prometni kolaps po cijelom gradu

Video

Na prometnicama jučer - kaos. Sve kao da je stalo, a vožnje koje inače traju pet minuta, trajale su i po uru vremena. Zapeo je u prometu i ministar Radovan Fuchs, koji je gradonačelnika pitao - kako je došlo do toga.

 

"Uzrok je liberalizacija auto-taksi tržišta. Činjenica je da u Gradu trenutno djeluje nekih 4000 taksi vozila prema našim evidencijama je nešto što predstavlja ogroman problem u prometu. I ono što smo mi svjedočili jučer zapravo je nešto što se događalo kroz sezonu sporadično dva-tri puta, ali ne ovim intenzitetom kao što jučer. I rekli bi ljudi - pa dobro, što je to bilo jučer? Vrijeme je bilo relativno lijepo, malo je bilo hladno doduše i u gradu je bio samo jedan kruzer koji je bio na odlasku. Dakle, nisu nam krivi kruzeri, nije nam kriva kiša, što je onda? ", kazao je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

 

Uz niz faktora, za gradonačelnika, najodgovorniji su ipak - taksisti. Oni pak kažu da je istina da ih ima puno, ali da gužve u prometu nisu samo njihova odgovornost.

 

"I taksi, i svi drugi koji vozi po prometnicama u Dubrovniku prave gužvu. Znači, imate u Gradu dvije špice - imate jutarnju tu špicu, gužvu koja počinje u šest i trideset, do osam i trideset su gužve. I imate popodnevnu koja je najveća, a to vam traje od 15 sati do 18. Ako je u brod u Gružu, traje duže, kao što je bilo jučer. I to vam je radni dan. A imate i subotu i nedjelju, a tada je situacija drugačija, gužve se smanje, a broj taksija je isti. Znači, svi sudjelujemo u gužvama po Gradu", tvrdi Ivica Smoljko, predsjednik udruženja autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika.

 

A u Gradu se snima i film, pa su neke prometnice zatvorene. No gradonačelnik smatra da to nema veze s prometnim krkljancem. 

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji