Biskup blagoslovio novouređene prostore biskupijskog Caritasa
potpuno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.7°C
Vrijeme za 26.09.2022.
26.09.2022. Danas
Max. 20°C Min. 18°C
Vrijeme za 27.09.2022.
27.09.2022. Uto
Max. 21°C Min. 17°C
Vrijeme za 28.09.2022.
28.09.2022. Sri
Max. 21°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,855149
GBP
GBP
8,572428
USD
USD
7,704645
EUR
EUR
7,519734
Biskup blagoslovio novouređene prostore biskupijskog Caritasa
22.09.2022 | Vijesti
DUBROVAČKA BISKUPIJA

Biskup blagoslovio novouređene prostore biskupijskog Caritasa

Autor: Libero Portal
Foto:
Biskup Glasnović je kazao kako su vjera, nada i ljubav, tri božanske teologalne kreposti, nešto najvažnije u našem životu za našu formaciju i ostvarenje našeg života koje se nastavlja u odnosu prema drugima

Caritas Dubrovačke biskupije ovog ljeta se preselio iz privremenog prostora u Gospinom polju u svoje prostore u ulici Vatroslava Lisinskog 13a u Dubrovniku te je u četvrtak, 22. rujna na skromnoj svečanosti dubrovački biskup mons. Roko Glasnović blagoslovio te novouređene prostore. Uz djelatnike i volontere Caritasa blagoslovu su nazočili članovi Vijeća Caritasa Dubrovačke biskupije.

 

Biskup Glasnović je kazao kako su vjera, nada i ljubav, tri božanske teologalne kreposti, nešto najvažnije u našem životu za našu formaciju i ostvarenje našeg života koje se nastavlja u odnosu prema drugima. Naglasio je i kako je događaj Kristovog uskrsnuća ono što sve određuje, a ne mi sami ili nešto drugo. Ulaskom u to otajstvo, u dar Božje ljubavi prema nama, bolje se razumije poziv i poslanje.

 

Mjera ljubavi je ljubav bez mjere, podsjetio je dubrovački biskup poželjevši da djelovanje Caritasa bude izražaj Božjeg milosrđa dok se čine duhovna i tjelesna djela milosrđa. „Neka Gospodin učini da naša vjera, nada i ljubav budu čvrsti, postojani i savršeni“, poručio je biskup, kako bi u ljubavi služili drugima. Zahvalio je svima koji djeluju u sklopu Caritasa te posvijestio kako se svi mi ostvarujemo i spašavamo zajedno s drugima.

 

Predsjednik Caritasa i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan zahvalio je biskupu na blagoslovu prostorija Caritasa i Obiteljskog savjetovališta koje djeluje u sklopu biskupijskog Caritasa, kao i ravnateljici Caritasa Sanji Šanje, rekavši kako ona srcem i dušom sa svojim užim timom čini velike stvari.

 

Ravnateljica Šanje istaknula je veliku i nezamjenjivu ulogu volontera u djelovanju Caritasa. U pojedinim fazama razvoja biskupijskog Caritasa volonteri su ostvarivali čak 75%  ukupnog rada Caritasa u odnosu prema korisnicima.

 

Dubrovački biskup u pratnji generalnog vikara obišao je sve prostorije Caritasa i Obiteljskog savjetovališta gdje mu je dobrodošlicu izrazila voditeljica savjetovališta Silvia Sokal Gojavić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji