Kako smart televizije postaju centar zabave
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.2°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Kako smart televizije postaju centar zabave
07.02.2023 | Promo
SPONZORIRANI ČLANAK

Kako smart televizije postaju centar zabave

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Pametni televizori posljednjih su godina sve popularniji. Ovi televizori imaju mogućnost povezivanja s internetom, omogućujući korisnicima pristup širokom rasponu sadržaja i usluga izvan tradicionalnog televizijskog programa

Kao rezultat toga, potražnja za pametnim televizorima je u porastu, a sve više potrošača odlučuje se za ove vrste televizora. 

 

Kada se razmotre sve značajke pametnih televizora, lako se zaključi zašto su sve bliže tome da zauvijek zamjene klasične televizore. Gradja.hr donosi vam nekoliko razloga zbog kojih su ovi televizori osvojili tržište, a uskoro bi mogli i vas.

 

Veliki izbor sadržaja

 

Jedan od glavnih razloga sve veće popularnosti pametnih televizora je praktičnost koju nude. S pametnim televizorom korisnici mogu jednostavno pristupiti uslugama strujanja kao što su Netflix, Hulu i Amazon Prime Video, kao i platformama društvenih medija i drugim mrežnim sadržajima. Ovo eliminira potrebu za dodatnim uređajima, kao što je zaseban streaming box ili igraća konzola, što korisnicima može uštedjeti vrijeme i novac. 

 

Osim toga, mnogi pametni televizori imaju ugrađene glasovne pomoćnike, poput Amazonove Alexe ili Google Assistant, koji korisnicima omogućuju kontrolu TV-a i drugih pametnih kućnih uređaja pomoću glasovnih naredbi. Kad smo kog velikog izbora, Građa nudi izniman asortiman pametnih televizora visoke kvalitete i raznih dimenzija kako bi svatko mogao pronaći ono što njihovome domu odgovara!

 

Velika brzina interneta

 

Još jedan čimbenik koji pridonosi rastu popularnosti pametnih televizora je sve veća dostupnost brzog interneta. Kako sve više kućanstava ima pristup bržim internetskim brzinama, korisnicima je postalo izvedivije reproducirati videosadržaj visoke kvalitete na svojim televizorima. 

 

Osim toga, uz mogućnost usluga strujanja videa, sada je dostupno više sadržaja za gledanje na pametnim televizorima nego ikad prije.

 

Visoka razina tehnologije

 

Napredak tehnologije također je igrao ulogu u sve većoj popularnosti pametnih televizora. Mnogi noviji modeli opremljeni su 4K rezolucijom, koja pruža jasniju i detaljniju sliku. Također dolaze s HDR tehnologijom koja pruža živopisniju i realističniju sliku. 

 

Osim toga, najnoviji pametni televizori dolaze s mogućnostima umjetne inteligencije i strojnog učenja koji personaliziraju iskustvo gledanja za svakog korisnika predlažući nove emisije, filmove i druge sadržaje.

 

Doviđenja kabelima i antenama

 

Još jedan razlog popularnosti pametnih televizora je porast broja rezača kabela, pojma poznatijeg kao „cord-cutters“. Rezanje kabela odnosi se na trend potrošača koji otkazuju svoje kabelske ili satelitske pretplate u korist usluga strujanja. 

 

Pametni televizori rezačima kabela olakšavaju pristup sadržaju koji žele gledati, bez potrebe za posebnim uređajem za prenošenje istog. Kao rezultat toga, broj rezača kabela je u porastu, a taj će se trend vjerojatno nastaviti, dodatno povećavajući popularnost pametnih televizora.

 

Mnogo mjesta za napredak

 

Unatoč sve većoj popularnosti pametnih televizora, još uvijek postoje neki izazovi s kojima se treba pozabaviti. Jedan problem je nedostatak standardizacije među različitim markama i modelima pametnih televizora. 

 

To korisnicima može otežati pristup svim značajkama i sadržajima koje žele. Osim toga, postoji zabrinutost oko privatnosti i sigurnosti, jer mnogi pametni televizori prikupljaju podatke o korisničkim navikama gledanja i mogu biti osjetljivi na hakiranje.

 

Za kraj

 

Pametni televizori postaju sve popularniji zbog pogodnosti i dodatnih značajki koje nude. Sposobnost pristupa širokom rasponu sadržaja i usluga izvan tradicionalnog televizijskog programa, pogodnost ugrađenih glasovnih pomoćnika i sve veća dostupnost brzog interneta, napredak tehnologije i porast broja rezanja kabela faktori su koji pridonijeli su sve većoj popularnosti pametnih televizora. 

 

Međutim, nedostatak standardizacije i briga o privatnosti i dalje su izazovi s kojima se treba pozabaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji