SDP o preseljenju place Gruž: Prodavači imaju podršku, a svojim potpisom podržati ćemo inicijativu,
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.8°C
Vrijeme za 13.04.2024.
13.04.2024. Danas
Max. 25°C Min. 18°C
Vrijeme za 14.04.2024.
14.04.2024. Ned
Max. 24°C Min. 18°C
Vrijeme za 15.04.2024.
15.04.2024. Pon
Max. 22°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,971600
GBP
GBP
0,854240
USD
USD
1,065200
SDP o preseljenju place Gruž: Prodavači imaju podršku, a svojim potpisom podržati ćemo inicijativu,
23.01.2023 | Politika
UPUTILI PRIOPĆENJE

SDP o preseljenju place Gruž: Prodavači imaju podršku, a svojim potpisom podržati ćemo inicijativu,

Autor: Libero Portal
Foto: Hrvoje Curić
GO SDP Dubrovnik uputio je priopćenje vezano za preseljenje place Gruž koje prenosimo u cijelosti

Posljednjih nekoliko dana iz medija smo mogli pročitati da Grad Dubrovnik zbog rekonstrukcije place u Gružu namjerava prodavače preseliti na placu u Lapadu.

 

Dajemo podršku prodavačima koji su odlučili skupljati peticiju za ostanak na području kotara Gruž i njihovom traženju da se prodaja preseli ili u park Luja Šoletića ili na prostor Luke Dubrovnik. Činjenica je da je poljoprivrednika i malih OPG- a u RH sva manje, troškovi proizvodnje su sve veći i veći i rijetki su oni koji još uvijek opstaju u proizvodnji svih onih proizvoda koji se nalaze na našoj Gruškoj placi.

 

Opcija koju je grad Dubrovnik ponudio, da svoje proizvode prodavači prodaju na Lapadskoj placi u sebi nosi cijeli niz poteškoća kako za prodavače tako i za kupce njihovih proizvoda: Ograničen broj prodajnih stolova – (banaka), u blizini se ne možete parkirati, prodavači nemaju gdje iskrcati svoje proizvode, a da to ne izazove dodatne financijske izdatke, dok na placi u Gružu svoj iskrcaj mogli napraviti u 10 minuta tik uz placu. Osim toga da bi sugrađani kupili ribu u Gružu, pa zelen u Lapadu, trebaju izdvojiti puno više vremena.

 

Isto tako velika većina turista gravitira upravo na području Gruža i prodavači kroz ljetne mjesece ostvaruju značajan prihod, a koji će nepovratno izgubiti odlaskom na prodajno mjesto u Lapadu što bi u konačnici rezultiralo zatvaranjem mnogih malih OPG pa bi nam placa u rujnu mogla izgledati pusto kakav je ugođaj dolaskom i na Stradun gdje je polovina butiga zatvorena.

 

Ne vidimo razlog zašto Grad Dubrovnik i Luka Dubrovnik mogu na prostoru Luke organizirati razna događanja kao što su sajmovi ili zabave, a na istom području ne mogu privremeno postaviti stolove i omogućiti prodaju našim vrijednim proizvođačima.

 

SDP Dubrovnik daje punu podršku prodavačima i svi mi koji smo kupci ovih vrijednih proizvoda svojim potpisom podržati ćemo ovu inicijativu, a kao stranka apeliramo još jednom na Grad Dubrovnik, tvrtku Sanitat i sve koji su uključeni da se prodavačima pomogne jer oni su jedni od rijetkih koji rade 365 dana u turističkom gradu i po vjetru, suncu i kiši samo kako bi Dubrovčani i njihovi gosti imali izbor kupovine domaćih zdravih proizvoda.

 

GO SDP Dubrovnik

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji