Plenković: Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.3°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Plenković: Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića
11.01.2023 | Politika
ODLAZE PALADINA I TRAMIŠAK

Plenković: Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića

Autor: Libero Portal
Foto: Hrvoje Curić
Premijer Andrej Plenković je na konferenciji za medije objavio kako iz Vlade odlaze ministar Paladina i ministrica Tramišak. Paladinu će zamijeniti Branko Bačić, a Tramišak će zamijeniti Šime Erlić

Nakon obavljenih konzultacija i razgovora, a ujedno i nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine, gdje sam zatražio potporu partnera, i od njih sam dobio potporu, bez da smo ulazili u detalje, i nakon što sam razgovarao s dvoje dosadašnjih ministara, Ivanom Paladinom i ministricom Tramišak, odlučio sam ih razriješiti, što se danas i dogodilo i predložiti nove promjene - rekao je premijer Andrej Plenković u srijedu poslijepodne na konferenciji za medije, piše N1.

 

- Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića, čovjeka koji je obnašao dužnost upravo ministra graditeljstva, on je jedan od mojih najbližih suradnika i čovjek s najvećim iskustvom za ovaj segment kad smo rekli da obnova mora biti prioritet. Ministrica Tramišak će zamijeniti Šime Erlić, dosadašnji državni tajnik, član predsjedništva HDZ-a, čovjek koji je dobro upoznat sa sustavom i uvjeren sam da će doprinijeti radu Vlade - rekao je Plenković. 

 

- Želim zahvaliti ministrici Tramišak na doprinosu, isto tako zahvaljujem i ministru Paladini, koji je bio s nama 10-ak mjeseci, koji je također dao svoj doprinos ubrzanje obnove i s kojim sam se dogovorio u razgovoru proteklih tjedana da je najbolje da napusti Vladu, to je on sam htio. Ministrica Tramišak nije bila najsretnija, ja to razumijem, ali premijer ima pravo birati svoje suradnike - poručio je premijer.

 

Posebno bitno je, naglasio je, nakon ostvarenja dva strateška cilja, a to su ulazak u Schengen i eurozonu, staviti u fokus obnovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji