Franković o natječaju za Dubravku: Sve je odrađeno transparentno, pošteno i korektno!
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.4°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Franković o natječaju za Dubravku: Sve je odrađeno transparentno, pošteno i korektno!
23.01.2023 | Politika
GRADSKO VIJEĆE

Franković o natječaju za Dubravku: Sve je odrađeno transparentno, pošteno i korektno!

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Rekao je kako je Grad Dubrovnik dao revizorskom društvu natječaj jer su znali da će ovo netko prijaviti USKOKU

Na današnjoj sjednici GV vijećnik Đuro Capor uputio je gradonačelnika o natječaju za Dubravku. 

 

- Ja nikako nisam reagirao. Nikad mi nije bilo zabavnije. Tko je sumnjao? S kojim pobudama? Tko je taj koji mjeri opravdanost ili neopravdanost sumnje? Kako smo prihvatili ponudu? Vi ste bili uvjereni da netko nema uvjete. Uvjerili ste sebe u istinu i taj kružok je čak pronašao tko će biti taj kojemu se štima natječaj... Niste ga pročitali do kraja. Pisalo je kako postojeći zakupac ima pravo prvokupa. Ali našli ste da mi nešto krivo radimo. Niste rekli kako je UTD imala 10 tisuća eura, a sad će imati 41 tisuću eura prihoda od najma. Skoro pola milijuna eura najma godišnje će imati. Opravdano sumnja onaj koji nema pametnijeg posla - kazao je Franković.

 

Istaknuo je kako je "važno da su svi uvjeti natječaja i sve ostalo odrađeni transparentno, pošteno i korektno".

 

- Za voditi jedan objekt treba imati 80 zaposlenih što je trošak oko 10 milijuna kuna. Iz tog razloga ne možemo imati otvoren natječaj da se svatko bavi tom djelatnosti. Bilo nam je važno osigurati uredan financijski tok jer se od toga vraća značajan dio kredita za TUP. Onaj koji je u najmu važno nam je da je uredan platiša i da mu je veći najam nego ovaj prethodni. Bili smo svjesni činjenice da postojeći najmodavac ima ugovor koji mu daje pravo prvenstva. To smo sve znali. Iznenadio sam se reakcijom zakupca i to je bili ničim izazvano. On koji je pozivao da se ide na novi natječaj, prije toga je slao pisma putem odvjetnika da uopće ne treba biti natječaj jer je smatrao da mu ugovor omogućava automatsko pravo prvenstva. Zakon se promijenio i mi smo sukladno zakonu obveznici provođenja, uz poštivanje prvenstva prvozakupa. On je uvijek bio korektan i nikad nije kasnio s plaćanjem. Nama je odgovaralo da ide on, ali ne možemo mu 'naštimati' natječaj - poručio je Franković.

 

Naglasio je kako je Grad Dubrovnik dao revizorskom društvu natječaj jer su znali da će ovo netko prijaviti USKOKU.

 

- Jedna institucija je sve provjerila sve i utvrdila se ispravnost. Ovaj tjedan će se potpisati ugovor i uredno ide najam. Zanimljivo je kako se nekome pojavi sumnja... pa se dva tjedna piše o tome. To je kao javna rasvjeta da namještamo nekome - zaključio je Franković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji