U novim Pjatancama za vikend spravljamo punjene rolat od jagoda, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!
SASTOJCI:
750 g jagoda, 6 jaja, 200 g cukara, 2 ožice gustina, Ožica alkoholnog octa, 500 g mascarponea, 250 g vrhnja za šlag, 2 ožice cukara u prahu, 1 vanilin cukar, Listići mjendula
PRIPREMA:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Prvo umutiti bjelanjak sa prstohvatom soli. Dodati veliku ožicu alkoholnog octa. Kada se smjesa zabijelila dodavati jednu po jednu ožicu cukara te dvije ožice gustina. Miksati dok smjesa ne bude dovoljno gusta da je špatulom rasporedite na masni papir u pleh za pečenje, te po tome posuti listiće mjendula.
Prvih 5-6 minuta peći na 180 stupnjeva pa smanjiti na 150 i peći još pola sata. Kada se ispeče ohladiti je okrenutu naopako na masnom papiru.
Krema:
Vrhnje za šlag izbatiti zajedno s mascarponeom. Dodati aromu vanilije i dvije ožice cukara u prahu. Nagratat koru jednog limuna. Kada sve izmIješamo, dodamo na sitnije narezane jagode. Sve sljubiti špatulom, namazati na prije pripremljenu koru, te smotati rolatu. Držati u frižideru najmanje dva sata.