Recept za tripice s povrćem, pancetom i vinom koji vraća okus doma
Autor: Libero Portal
Foto:
podijeli:
Probajte ovaj recept za tripice s mirisnim povrćem, pancetom i bijelim vinom koji se dugo kuha, a brzo nestane s pijata
Tripice
Luk, česan
Petrusin
Korijen seleni
Sjeckane pomadore
Patate
Mrkva
Panceta
Lovor
Čaša bijelog vina
Maslinovo ulje
Sol, papar
Prvo na maslinovom ulju zažutit luk narezan na sitno. Povrće na sitno izrezati u sjeckalici pa sa dva lista lovora dodati na luk kada zažuti. U sjeckalici narezati i pancetu pertrusin i česan što također ubacimo u teću i pustimo da se sjedini s povrćem. Dodati i vino te kada alkohol ishlapi ubaciti sjeckane pomadore s njihovim sokom. Nakon 10-ak minuta stavljamo kuhati i tripice. Kuhati do željenje gustoće. Poslužiti uz kuhane patate i parmezan.