Tingul - donosimo recept koji će vas oduševiti!
potpuno oblačno, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.1°C
Vrijeme za 25.03.2025.
25.03.2025. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 26.03.2025.
26.03.2025. Sri
Max. 14°C Min. 13°C
Vrijeme za 27.03.2025.
27.03.2025. Cet
Max. 15°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,954700
GBP
GBP
0,837650
USD
USD
1,082700
Tingul - donosimo recept koji će vas oduševiti!
23.05.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Tingul - donosimo recept koji će vas oduševiti!

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
U novim Pjatancama za vikend spravljamo tingul, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!

SASTOJCI:

 

4 pileća batka sa zabatkom

Luk, česan

Petrusin

Sol, papar

Maslinovo ulje

Prošek ili bijelo vino

Pelata

Klinčić

Muškatni oraščić

Lovor

 

PRIPREMA:

 

Na dosta maslinovog ulja staviti veću glavicu luka koju smo prethodno narezali na sitno. Kada se luk zacakli, dodamo sitno narezani česan i petrusin te dva lista lovora. Sve skupa dinstati par minuta te dodati pileće batke i zabatke koje smo očistili od kože i odvojili. Kada se piletina zažuti s obje strane dodamo prošek ili bijelo vino te pelatu. Začiniti sa solju, paprom, muškatnim oraščićem i 3-4 klinčića. Kuhati 30 do 40 minuta ovisno o mesu. Kada je gotovo poslužiti uz prilog po želji.

 

Preporuka su domaće njoke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji