Crni bakalar
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.0°C
Vrijeme za 27.04.2025.
27.04.2025. Danas
Max. 20°C Min. 15°C
Vrijeme za 28.04.2025.
28.04.2025. Pon
Max. 21°C Min. 16°C
Vrijeme za 29.04.2025.
29.04.2025. Uto
Max. 21°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,942100
GBP
GBP
0,853100
USD
USD
1,135700
Crni bakalar
25.04.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Crni bakalar

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
U novim Pjatancama za vikend spravljamo jedno lijepo konkretno jelo - evo kako ga možete spraviti doma!

Sastojci:

 

- 400 g crnog bakalara

- 500 g krumpira

- veća glavica luka

- režanj češnjaka

- stručak petrusina

- žlice koncentrata rajčice

- 100 ml bijelog vina

- 500 ml vode

- sol

- papar, po ukusu

- nekoliko listova lovora

- 10-ak crnih pečenih maslina

- nekoliko sušenih rajčica

 

Priprema:

 

Ogulite i narežite luk i krumpir na ploške. Zatim nasjeckajte peršin i češnjak. U širi lonac na dno stavite maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.

 

Iznad krumpira posložite filete crnog bakalara i završiti slojem krumpira i luka.

 

Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom, maslinama i sušenim rajčicama.

 

Sve podlijte vinom i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac. Kuhajte na laganoj vatri 40 min dok se umak ne zgusne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji