Cijepljenje protiv koronavirusa iduću srijedu u Studentskom domu
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.2°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Cijepljenje protiv koronavirusa iduću srijedu u Studentskom domu
08.02.2023 | Obavijesti
ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO JAVLJA

Cijepljenje protiv koronavirusa iduću srijedu u Studentskom domu

Autor: Libero Portal
Foto: Ilustracija/Hrvoje Curić
Cijepljenje svih zainteresiranih hrvatskih državljana biti će u srijedu 15. veljače 2023.g. u vremenu od 8:30 do 10:30 sati

Uz prvu, drugu te prvu i drugu booster (docjepnu) dozu dosadašnjim cjepivima, nastavlja se i cijepljenje novim adaptiranim/varijantnim cjepivom koje osim originalnog wuhanskog virusa pokriva prvu Omicron varijantu virusa (BA.1), te još jedno adaptirano/varijantno cjepivo (Wuhan + Omicron BA.4 i BA.5).

 

Prvo docjepljivanje adaptiranim/varijantnim cjepivom preporučuje se svim osobama u dobi 18 godina i više koje su završile primarno cijepljenje, odnosno primile dvije doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna) ili Vaxzevria (AstraZeneca), odnosno jednu dozu COVID-19 cjepiva Janssen. Docijepiti se mogu i djeca u dobi 12 godina i više koja imaju povećan rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19.

 

Adaptiranim/varijantnim cjepivom provodit će se i drugo docjepljivanje koje se preporučuje osobama u dobi od 60 godina i više te odraslim osobama mlađim od 60 godina s povećanim rizikom za razvoj teških oblika COVID-19. Drugo docjepljivanje provodi se u osoba koje su primarno cijepljene i potom docijepljene jednom dozom. Osobe koje su preboljele i koje su završile primarno cijepljenje ili su primile prvu docjepnu dozu, mogu primiti docjepnu dozu najmanje 3 mjeseca nakon posljednje doze ili preboljenja (ovisno što je posljednje nastupilo).

 

Mogu se i druge osobe docijepiti drugi put (nije zabranjeno), osobito ako imaju kronične bolesti zbog kojih imaju povećan rizik od razvoja teških oblika bolesti COVID-19 ili ako je to potrebno zbog administrativnih razloga.

 

U srijedu će raspolaganju će biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech).

 

Ostale napomene su da booster dozu mogu primiti sve osobe kojima je proteklo 3 mjeseca od primanja druge doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna Biotech) i Vaxzevria (AstaZeneca), odnosno 2 mjeseca od primanja jedne doze Janssen (Johnson&Johnson).

 

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dođu natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

 

 Svi strani državljani zainteresirani za cijepljenje mogu se prijaviti putem e-mail adrese: vaccination.dubrovnik@gmail.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji