Ovih pet biljaka ne stavljajte blizu radijatora
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
7.0°C
Vrijeme za 08.02.2023.
08.02.2023. Danas
Max. 6°C Min. -1°C
Vrijeme za 09.02.2023.
09.02.2023. Cet
Max. 7°C Min. -2°C
Vrijeme za 10.02.2023.
10.02.2023. Pet
Max. 10°C Min. -1°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9906
GBP
GBP
0,89338
USD
USD
1,0700
Ovih pet biljaka ne stavljajte blizu radijatora
02.12.2022 | Lifestyle
SAVJETI

Ovih pet biljaka ne stavljajte blizu radijatora

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Imate li neku od ovih biljaka kod kuće? Obratite pozornost na njihov položaj

Nije uopće teško zaljubiti se u biljku zbog boje njezinih cvjetova ili posebnog oblika lišća.

 

Mnogo je biljaka koje jednom kupljene automatski završe na prozorskoj dasci ili u blizini balkona jer je dovoljno svijetlo ili jer nam je to jedina dostupna točka. Međutim, svaka ima različite potrebe kako u pogledu zalijevanja tako i u pogledu smještaja u kući, piše Novi list.

 

Sve biljke treba držati podalje od grijanja jer je suhi zrak štetan za njih. Ovih 5 se posebno ne smiju postavljati blizu radijatora:

 

Orhideja: ukrasna biljka sposobna pročišćavati zrak. Preferira svjetlost, ali istovremeno joj je potrebna visoka vlažnost jer je tropska biljka. Bolje ju smjestite na svijetlo mjesto gdje ju možete prskati vodom kako biste povećali razinu vlažnosti u prostoriji.

 

Ciklama: sjajna biljka koja bolje podnosi hladnoću nego vrućinu. Idealna klima za ciklame je ona svježija. Ova biljka također više voli sjenu nego sunce.

 

Božićni kaktus: vrlo omiljena zimska biljka koja dobro podnosi grijanje naših domova, no ne smije se nalaziti u blizini izvora topline ili na propuhu. I njega je, dakle, bolje držati dalje od radijatora.

 

Božićna zvijezda: simbolična biljka božićnih blagdana. Ova biljka porijeklom iz Meksika voli toplu i svijetlu okolinu, ali ne u blizini peći, kamina i radijatora.

 

Paprat: biljka savršena i za manje osvijetljen stan. U prirodi bujno raste u zasjenjenim ili polusjenovitim, vlažnim i hladnim prostorima. Vruće temperature nisu za nju, a ni radijatori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji