Ovo su najveće pogreške koje čine novopečene majke
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
9.0°C
Vrijeme za 07.12.2021.
07.12.2021. Danas
Max. 9°C Min. 5°C
Vrijeme za 08.12.2021.
08.12.2021. Sri
Max. 10°C Min. 2°C
Vrijeme za 09.12.2021.
09.12.2021. Cet
Max. 13°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,222967
GBP
GBP
8,829013
USD
USD
6,656535
EUR
EUR
7,520553
Ovo su najveće pogreške koje čine novopečene majke
16.10.2021 | Lifestyle
IZBJEGAVAJTE IH

Ovo su najveće pogreške koje čine novopečene majke

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Bolje je učiti na tuđim pogreškama nego na svojima

Mnoge se žene tijekom svoje prve trudnoće mahnito pripremaju za dolazak bebe, čitaju knjige, kupuju odjeću, razgovaraju s partnerom, zamišljaju budućnost i raduju se svemu što donosi. Ipak, tek u drugoj trudnoći stvari budu jasnije, a očekivanja realnija jer iskustvo čini svoje.

 

Jedna je majka podijelila pogreške koje je radila nakon rođenja prvog djeteta, odlučivši ponuditi podršku i savjete drugim majkama kojima bi ove informacije mogle biti korisne. Bolje je učiti na tuđim pogreškama nego na svojima.

 

U rodilište je ponijela odjeću koja nije trudnička

 

Manje od 24 sata nakon što je rodila svoju bebu od četiri kilograma pokušala se ugurati u odjeću koja nije bila trudnička i bila je zapanjena činjenicom da joj nije odgovarala.

 

Znala je da će trebati najmanje šest tjedana da se njena maternica vrati u svoju veličinu prije trudnoće, a također je znala da se udebljala oko 25 kilograma tijekom trudnoće, zahvaljujući žudnjom za brzom hranom, kojoj nije mogla odoljeti.

 

"Realno, trebalo mi je više od dvije godine da vratim svoje tijelo", rekla je.

 

Odbijala je drijemati

 

Savjet "spavati kad beba spava" posljednje je što svaki novi roditelj želi čuti, ali ponekad novopečene mame imaju vrlo čudne prioritete tijekom prvih tjedana ili mjeseci roditeljstva. Vjerojatno to ima veze s postporođajnim hormonima, a puno više i s postporođajnom tjeskobom.

 

Potrudila se na vrijeme odgovoriti na svaku zasebnu čestitku

 

"Dobila sam puno čestitki i bio mi je užitak čitati ih", rekla je. To je trajalo dok nije odlučila odgovoriti na svaku pojedinačnu čestitku.

 

"Zašto sam se na to odlučila, nisam sigurna. Mislim da nitko nije ni očekivao tako brz odgovor. Moje namjere su bile dobre, ali moja očekivanja bila su jednostavno nerealna. Iako još uvijek uživam u pisanju zahvalnica i odgovaranju na poruke, moj novi moto je 'bolje ikad nego nikad'."

 

Prisilila se na osmijeh čak i kad je bilo u redu plakati

 

Imati dijete je teško. Život majke ispunjen je usponima i padovima. Kad je rodila prvo dijete, dobri prijatelji često su joj govorili: "Mora da si jako sretna!" Bila je, ali ne cijelo vrijeme.

 

"Ponekad sam se osjećala jako tužno. Na posebno težak dan jedan dragi član obitelji rekao mi je da mi je jedini posao voljeti svoje dijete. Te su riječi pomogle", pojasnila je.

 

Posao majke nije smijati se stalno, osjećati se sretno u svakom trenutku niti uživati u svemu, posao joj je voljeti svoju djecu, a to može raditi kako se god osjećala, prenosi Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji