Stručnjakinja za ponašanje životinja: Ovo su znakovi da vas vaš pas stvarno voli
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.8°C
Vrijeme za 13.04.2024.
13.04.2024. Danas
Max. 25°C Min. 18°C
Vrijeme za 14.04.2024.
14.04.2024. Ned
Max. 24°C Min. 18°C
Vrijeme za 15.04.2024.
15.04.2024. Pon
Max. 22°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,971600
GBP
GBP
0,854240
USD
USD
1,065200
Stručnjakinja za ponašanje životinja: Ovo su znakovi da vas vaš pas stvarno voli
11.11.2022 | Kućni ljubimci
SAVJETI

Stručnjakinja za ponašanje životinja: Ovo su znakovi da vas vaš pas stvarno voli

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Nakon ovoga više ne morate dovoditi u pitanje njihove osjećaje

Stručnjakinja za ponašanje životinja Carolyn Menteith objasnila je kako naši četveronožni prijatelji izražavaju svoje emocije, objasnivši da je, kada znate čitati njihov govor tijela, lako vidjeti jesu li tužni, ljuti ili koga vole. Menteith je za Mirror podijelila znakove da vas vaš pas stvarno voli, tako da više ne morate dovoditi u pitanje njihove osjećaje.

 

Kad su mu oči tople i nježne

 

"Ljubav je poprilično lako uočiti kod većine pasa jer gotovo svaki dio tijela vašeg psa pokazuje ono što osjeća. Njihove oči su tople i nježne kada vas gledaju i izgledaju kao da su im povećane zjenice. Često čak i sklapaju oči od zadovoljstva", otkrila je stručnjakinja.

 

Kad su mu obrve, usne i čelo opušteni

 

"Njihovo čelo i obrve su opušteni, a uši im se pomiču naprijed-natrag, također na nježan i opušten način", dodala je. Osim u očima, ušima i obrvama, ljubav psa možete uočiti i u njegovom osmijehu. Iako se psi uglavnom ne smiješe kao mi, Carolyn kaže da će pas u blizini osobe koju voli imati opuštene usne, prenosi Index.

 

Kada nije ukočen

 

 "Kada je riječ o njihovom tijelu, ljubav pokazuju kad se kreću smjelo i bez njihanja. Kada idu prema nekomu koga vole, nisu ukočeni nigdje u leđima ni nogama, iako često radosno poskakuju", objasnila je Carolyn.

 

Kada maše repom

 

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni mahanje repom, iako stručnjakinja naglašava kako je potrebno pogledati cijelo tijelo prije repa. "Kada je pas s nekim koga voli, njegov rep je obično na srednjoj visini i njiše se u ritmu njegovog tijela ili namjerno maše s jedne na drugu stranu. Čak i kada pas maše repom, njegov je rep je i dalje opušten i nije ukočen."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji