Razumiju li psi kad im kažemo da ih volimo?
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.2°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Razumiju li psi kad im kažemo da ih volimo?
06.12.2022 | Kućni ljubimci
LJUBAV PREMA LJUBIMCIMA

Razumiju li psi kad im kažemo da ih volimo?

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Emocionalni užitak koji doživimo kad nam netko kaže "volim te" teško je opisati riječima. Te jednostavne dvije riječi u nama pobude neki čudesan osjećaj, posebno ako dolaze od osobe prema kojoj i mi gajimo osjećaje

Jeste li znali da ljudi nisu jedina bića koja osjećaju navalu sreće kad im netko izjavi ljubav?

 

Novo istraživanje pokazalo je da psi također razumiju kad im kažemo da ih volimo. Već neko vrijeme znamo da njihove oči ne sjaje samo jer bi se mazili ili jer su gladni, već da nam doista na nevjerojatan način pokazuju da nas vole.

 

Ako vas pas gleda u oči, naslanja se na vas, nosi uokolo vaše čarape i piški kad vas vidi, on vam na svoj poseban način pokazuje da vas voli. Kako bismo dobili bolju predodžbu o tome kako psi fizički reagiraju kad im izjavimo ljubav, tim tvrtke Canine Cottages stavio je ogrlice za praćenje otkucaja srca na četiri psa i pratio ih tjedan dana.

 

Zaključili da su svaki put kad vlasnik psu kaže da ga voli, ljubimcima srce ubrzano radi.

 

Primjerice, normalni otkucaji srca kod pasa su 67 otkucaja u minuti, a nakon što su dobili pozitivnu pažnju punu ljubavi, otkucaji su porasli na 98 u minuti, što je porast za velikih 46 posto.

 

Iako je psu dovoljno reći volim te kako bismo ga usrećili, postoje još neki načini na koje svojim ljubimcima možemo pokazati ljubav. Jedan je od njih trljanje ušiju. Uši psića sadrže živčane završetke koji šalju impulse kroz tijelo i oslobađaju hormone zaslužne za dobro raspoloženje.

 

Još je jedan način s vremena na vrijeme psa nahraniti ručno. To je osobito korisno ako trenirate štene, ali hranjenje iz ruke psu bilo kojeg uzrasta jedan je od najvećih pokazatelja ljubavi.

 

Sve dok svojem psu pokazujete ljubav i privrženost, on će to razumjeti. Međutim, ako s vremena na vrijeme protrljate njegove uši i glasno mu kažete da ga volite, dobit ćete ogromnu dozu ljubavi koja će vam zasigurno popraviti dan, piše Zadovoljna.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji