Predstavljena slikovnica “Nije strava provesti dan bez ekrana” (FOTOGALERIJA)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.2°C
Vrijeme za 25.03.2023.
25.03.2023. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.03.2023.
26.03.2023. Ned
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.03.2023.
27.03.2023. Pon
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9874
GBP
GBP
0,87940
USD
USD
1,0745
Predstavljena slikovnica “Nije strava provesti dan bez ekrana” (FOTOGALERIJA)
07.02.2023 | Fotogalerija
DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Predstavljena slikovnica “Nije strava provesti dan bez ekrana” (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Hrvoje Curić
Predstavljena je večeras u Saloči od zrcala u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta 2023.

“Nije strava provesti dan bez ekrana” je slikovnica u kojoj se uči o medijskoj pismenosti, a namijenjena je djeci od 4 do 7 godina. Nastala je u suradnji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, Dječjih vrtića Dubrovnik te Dječjeg vrtića Pčelica. 

 

Predstavljena je večeras u Saloči od zrcala (Narodna knjižnica Grad) u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta 2023. Naime, svake godine drugog utorka u veljači tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu.

 

Slikovnica je nastala u sklopu kontinuiranog projekta (e)odrastanje kojeg zadnje dvije godine Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika provodi u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Dječjim vrtićima Dubrovnik i Dječjim vrtićem Pčelica kroz niz aktivnosti (predavanja, radionica, anketa, ...) za djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje. Izrada i tisak slikovnice je omogućen kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika.

 

Nakon bojanke (e)odrastanje koja je realizirana prije dvije godine, lani su Tomo Sjekavica, Nikolina Potrebica, Alma Džanović Mateljan i Severina Hađija došli na ideju za slikovnicom kroz koju bi djecu učili o medijskoj pismenosti. Na kraju slikovnice napisane su i dodatne smjernice za pravilno korištenje ekrana u ranoj dobi. Tekst za slikovnicu napisale su Alma Džanović Mateljan, mag.rehab.educ., edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, mag.psych., psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica. Ilustracije za slikovnicu je napravila akadameska slikarica Dubravka Tullio, a grafičko oblikovanje i dizajn Božo Prlenda. Slikovnicu je lektorirala Nikolina Kuraica.

 

Predstavljanje slikovnice organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilište u Dubrovniku, Dječji vrtići Dubrovnik, Dječji vrtić Pčelica u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama.

 

Nakon predstavljana tiskanog izdanja slikovnice, ista će biti dostupna i u elektroničkom obliku u pdf izdanju na web stranici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji